Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2023

У прокуратурі відбулось чергове засідання міжвідомчої робочої групи у сфері протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним з військовою агресією рф (ФОТО)

                                            

Під головуванням керівника Миколаївської обласної прокуратури Дмитра Казака відбулось чергове засідання міжвідомчої робочої групи у сфері протидії кримінальним правопорушенням, пов’язаним з військовою агресією рф.

У засіданні взяли участь прокурори відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Спеціалізованої екологічної прокуратури, керівники та працівники слідчого управління ГУ НП в Миколаївській області, слідчого відділу УСБУ в області, відділу протидії кіберзлочинам в області ДКП НП України, ГУ ДСНС в області, Миколаївського НДЕКЦ МВС України.

Дмитро Казак зазначив, що з початку військової агресії рф кримінальні правопорушення вказаної категорії є масовими, набули суспільного резонансу і потребують значної уваги.

Так, із початку широкомасштабного вторгнення рф органами обласної прокуратури забезпечено процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами вчинення 2482 кримінальних правопорушень (2122 провадження), кваліфікованих за ст. 438 КК України (порушення законів  та звичаїв війни).  

 

 

 

 

 

 

За результатами розслідування воєнних злочинів та злочинів, пов’язаних  із агресією рф у 2023 році, 10 особам повідомлено про підозру за ст. 438 КК України, до суду направлено обвинувальні акти у  4 кримінальних провадженнях стосовно 6 осіб.

Керівник прокуратури також зазначив, що органами досудового розслідування області на теперішній час розслідується 7 кримінальних проваджень, вчинених в умовах збройного конфлікту, в яких установлено збитки навколишньому природному середовищу, зокрема земельним, водним ресурсам та атмосферному повітрю

Учасники міжвідомчої групи зосередили зусилля на забезпеченні фіксації злочинів, пов’язаних зі збройною агресією рф, у тому числі у сфері охорони навколишнього природного середовища.

На засіданні міжвідомчої робочої групи виступили керівники правоохоронних органів, експертної установи, інші члени групи, обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення, а також напрями, на яких робота потребує активізації та узгодження.

 

кількість переглядів: 670