Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2023

На Вознесенщині затримано двох чоловіків за вчинення хуліганських дій зі стріляниною (ФОТО)

                                 

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом мешканцям Вознесенського району у хуліганстві,  вчиненому групою осіб, із застосуванням вогнепальної та іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. (ч.4 ст.296 КК України).

За даними слідства, двоє чоловіків 35-ти та 36-ти років, в ніч з 15 на 16 листопада 2023 року, незаконно проникли на територію домоволодіння мешканця с. Малосолене Вознесенського району. Один із підозрюваних битою наніс не менше 10 ударів по автомобілю «Део Сенс», пошкодивши кузов та скло, який знаходився на подвірр'ї. Інший зловмисник почав здійснювати постріли, в напрямку вуличного прожектора, розміщеного на паркані вищевказаного домоволодіння, в напрямку потерпілого та хаотичні постріли вгору.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як з’ясували правоохоронці, зловмисники приїхали в село, аби зʼясувати стосунки з одним із мешканців села, але переплутали адресу та потрапили на територію іншого домоволодіння.

Вказані особи затримані «по гарячих слідах» в порядку ст.208 КПК України.

За місцем мешкання одного з них проведено обшук, у ході якого вилучено  пістолет Zoraki, мисливський карабін, 15 набоїв калібру 9 мм та 38 набоїв калібру 7,62 мм до автоматичної зброї. Все вилучене правоохоронці направили на проведення відповідних експертиз.

 

 

 

 

 

 

 

За клопотанням сторони обвинувачення судом підозрюваним обрано запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 155 тис грн кожному.

Санкція статті передбачає покарання в виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Досудове розслідування здійснюється Вознесенським РУП ГУНП в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 649