Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2023

У прокуратурі відбувся спільний семінар щодо особливостей розслідування та фіксації кримінальних правопорушень проти довкілля в умовах збройного конфлікту (ФОТО)

                                 

Під головуванням першого заступника керівника Миколаївської обласної прокуратури Дениса Фальченка проведено спільний семінар щодо особливостей розслідування та фіксації кримінальних правопорушень проти довкілля в умовах збройного конфлікту.

Участь у семінарі взяли прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури, представники Головного управління Нацполіції та УСБУ в області, Державної екологічної інспекціі Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області).  

Відкриваючи навчальний захід, Денис Фальченко зазначив, що у результаті бойових дій зс рф на Миколаївщині сричинено збитки навколишньому природному середовищу. На сьогоднішній день за вказаними фактами обласною прокуратурою розслідується 7 кримінальних проваджень. Ефективне розслідування зазначених кримінальних правопорушень проти довкілля можливе за умови лише системної взаємодії органів контролю, правоохоронців, а також експертних інституцій.

 На семінарі обговорено особливості кваліфікації та доказування у кримінальних правопорушеннях проти довкілля в умовах міжнародного збройного конфлікту.

Так, прокурорами особливу увагу звернуто на порядок відібрання зразків та подальшого призначення різних видів експертиз у кримінальних провадженнях проти довкілля, використання їх результатів під час досудового розслідування.

Представниками екологічної інспекції розкрито питання повноважень екологічної інспекції при фіксації наслідків вчинення кримінальних правопорушень проти довкілля, зокрема забруднення атмосферного повітря, землі та водних ресурсів.

 

 

 

кількість переглядів: 543