Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2023

Прокуратура вимагає повернути державі землі лісу вартістю понад 62 млн грн

                             

Баштанська окружна прокуратура звернулась з позовом до суду в інтересах держави до Державного спеціалізованого господарського підприємства «ЛІСИ УКРАЇНИ» та громадянина про визнання договору недійсним та зобов’язання відповідача повернути державі земельну ділянку лісового фонду площею 8,2 га вартістю понад 62 млн грн.

Встановлено, що колишнє ДП «Баштанське лісове господарство» у 2022 році уклало із громадянином договір про обробіток земель.

Водночас, вказаний договір є удаваним правочином, оскільки фактично передбачає передачу в оренду ділянок лісогосподарського призначення для вирощування сільськогосподарських культур, тобто товарного сільськогосподарського виробництва.

Натомість, повноваженнями на передачу земель у користування наділені лише їх власники, в даному випадку держава в особі державної адміністрації.

Крім того, вирощування сільськогосподарських культур порушує встановлений законодавством режим цільового призначення лісових земель, які закріплені за спеціалізованими державними підприємствами виключно для охорони, збереження та відтворення лісів.

Наразі судом відкрито провадження у справі, її розгляд триває.

 

кількість переглядів: 434