Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.11.2023

Пішли на службу до окупантів – двом мешканцям Херсонщини повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ФОТО)

                                

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру  двом мешканцям Херсонської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані, перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсонської області, погодилися на співпрацю з окупаційною владою. Вони добровільно вступили на службу до незаконно створеного окупаційною владою правоохоронного органу - «Генический районний  отдел полиции Главного управления МВД Херсонской области».

Одного з чоловіків призначено на посаду исполняющего обязанности заместителя начальника следственного отделения», іншого – на посаду  «временно исполняющего обязанности следователя следственного отделения» з присвоєнням спеціального звання «старший лейтенант полиции».

На цих посадах зловмисники виконували  вказівки окупаційної влади, забезпечуючи функціонування псевдоправоохоронного органу.

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 354