Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2023

У Миколаєві судитимуть брата і сестру за легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, підробку електронних документів та незаконне використання благодійної пожертви

                             

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт  стосовно двох мешканці міста Миколаєва за фактами незаконного використання з метою отримання прибутку благодійної пожертви, незаконних дій  з документами на переказ та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3, ч.5 ст. 27, ч. 3 ст. 201 – 2, ч. 3, ч.5  ст. 27, ч. 2 ст. 200, ч. 3, ч.5 ст. 27, ч. 2 ст. 209 КК України).

За даними слідства, рідні брат та сестра, у 2022 році під приводом придбання будівельного інструменту для ліквідації наслідків ракетних ударів військами рф по Миколаєву та області одержали благодійну пожертву від румунського благодійного фонду у сумі понад 1 млн грн, яку шляхом проведення безтоварних операцій з використанням рахунків юридичних та фізичних осіб підприємців легалізували та використали на власний розсуд.

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід -  УСБУ в Миколаївській області

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 482