Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2023

У Баштанському районі адміністрація ліцею незаконно здала в оренду під виглядом обробітку землю вартістю 1 млн грн

                            

Баштанською окружною прокуратурою до суду пред’явлено позовну заяву в інтересах держави про визнання недійсним договору про спільну діяльність з обробітку земельної ділянки державної форми власності площею 36 га вартістю 1 млн грн та зобов’язання повернути її постійному користувачу.

Установлено, що зазначена земельна ділянка перебуває на праві постійного користування у Троїцько-Сафонівському ліцеї Казанківської селищної ради Баштанського району, яка виділена закладу для ведення особистого підсобного господарства.

У січні 2023 року директором ліцею укладено договір про спільний обробіток земельної ділянки з підприємцем. Вивченням умов договору прокуратурою установлено, що він укладений сторонами з метою приховання іншого правочину – договору оренди землі. Однак, як постійний користувач землі, ліцей не наділений повноваженнями  щодо передачі її в оренду. Крім того, внаслідок незаконних дій відповідачів фактично змінено цільове призначення землі, яка стала використовуватися у комерційних цілях для товарного сільгоспвиробництва.

Наразі судом відкрито провадження у справі,  її розгляд триває.

 

кількість переглядів: 664