Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2023

Вів підривну діяльність проти України та намагався завербувати мера Очакова для здачі міста окупантам – за державну зраду судитимуть посадовця Очаківської міської ради

                                  

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з відділів Очаківської міської ради за фактами державної зради, незаконного придбання та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч.ч. 1, 2 ст. 111, ч.1 ст.263  КК України).

Слідством встановлено, що  55-річний мешканець міста Очакова свою підривну діяльність проти України розпочав ще у грудні 2018 року. Він добровільно погодився виконувати завдання представника «министерства госбезопасности днр». Через агента він надав інформацію про розташування розвідувального корабля Великої Британії в акваторії Чорного моря.   

Із початку повномасштабного вторгнення він продовжив виконувати завдання представників головного розвідувального управління рф.  Зловмисник повідомляв ворогу про наслідки ракетно-артилерійських обстрілів збройними силами рф по території Очаківської міської територіальної громади.

У січні ж поточного року він отримав нове завдання щодо вербування Очаківського міського голови, а саме забезпечення його лояльного відношення та підтримки дій рф, аж до «здачі міста».

Зловмисник, перебуваючи у приміщенні Очаківської міської ради, повідомив міському голові про те, що з ним мають намір поспілкуватись представники рф. Та того ж дня у месенджері «Telegram» відзвітував своєму куратору щодо проміжних результатів вербування мера.

Мер Очакова у свою чергу повідомив СБУ в області про протиправні дії свого підлеглого.  Усі подальші дії проводились у рамках негласних слідчих (розшукових) дій та контррозвідувальних заходів з метою викриття дійсних намірів та встановлення причетних до цього представників спецслужб рф.  

Крім того, у ході санкціонованого судом обшуку у фігуранта вилучено 7,62-мм самозарядний карабін.

Зловмисник перебуває під вартою.  

Йому загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 649