Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2023

За позовом прокуратури земельну ділянку природно-заповідного фонду, розташовану у межах ландшафтного заказника місцевого значення «Півострів Піщаний», зобов’язано повернути у власність держави

                                            

Рішенням Жовтневого районного суду Миколаївської області задоволено позов Миколаївської окружної прокуратури про повернення земельної ділянки природно-заповідного фонду площею 1200 кв м вартістю 1,3 млн грн у власність територіальної громади.

Прокуратурою встановлено, що у 2016 році Головним управлінням Держгеокадастру в Миколаївській області незаконно передано у приватну власність громадянина земельну ділянку для індивідуального садівництва, яка розташована в межах ландшафтного заказника місцевого значення «Півострів Піщаний», створеного з метою збереження ландшафтних комплексів заплави р. Інгул.
    
Водночас відповідно до ст. 83 Земельного кодексу України землі під об’єктами природно-заповідного фонду належать до земель комунальної власності, які не можуть передаватись у приватну власність.

Судом визнано незаконним та скасовано наказ Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області та зобов’язано повернути земельну ділянку у власність територіальної громади.

 

 

кількість переглядів: 412