Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2023

Придбала газ за завищеними цінами – на Первомайщині підозрюється начальник відділу освіти однієї із сільських рад району у розтраті бюджетних коштів та службовому підроблені

                            

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури повідомлено про підозру начальнику відділу освіти однієї із сільських рад Первомайського району у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїми службовими обов'язками та у службовому підробленні (ч.2 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України). 

За даними слідства, у січні 2021 року посадова особа, зловживаючи службовим становищем, безпідставно підписала та видала додаткові угоди на постачання природного газу, відповідно до яких придбала природний газ за цінами, які значно перевищували початкові договірні ціни. Своїми діями зловмисниця безпідставно розтратила на користь фірми-постачальника газу на понад 170 тис грн бюджетних коштів.

Найближчим часом у суді вирішуватимуть питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Первомайського районного відділу поліції. 

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 

кількість переглядів: 350