Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2023

Вибуття з комунальної власності майже 43 га землі вартістю понад 1,3 млн грн – на Миколаївщині судитимуть голову фермерського господарства

                                         

Миколаївською окружною прокуратурою затверджено та  скеровано до суду обвинувальний акт стосовно голови одного з фермерських господарств Миколаївського району за зловживання повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, службове підроблення офіційних документів та використання завідомо підроблених документів (ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 366, ч.4 ч.358 КК України).

За даними слідства, у 2015 році обвинувачений видав та використав завідомо неправдиві статутно-реєстраційні документи для реєстрації членами фермерського господарства 6 осіб, які не є родичами голови господарства та інших членів господарства. У подальшому вказані особи на підставі поданих заяв і за згодою голови відповідно до рішень Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області отримали у власність землю, що знаходилась у державні власності та перебувала у оренді фермерського господарства.

Унаслідок таких дій земельні ділянки загальною площею майже 43 га вибули з державної власності, чим державі завдано шкоду на суму понад 1,3 млн грн.

На незаконно вилучені із власності держави земельні ділянки накладено арешт.

Досудове розслідування здійснювалось ВП поліції №6 Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області.

За вчинене голові фермерського господарства загрожує до 6 років позбавлення волі.

Довідково: відповідно до Закону України «Про фермерське господарство» членами фермерського господарства можуть бути подружжя, їх батьки, діти, які досягли 14-річного віку, інші члени сім’ї, родичі, які об’єдналися для спільного ведення фермерського господарства, визнають і дотримуються положень установчого документа фермерського господарства. Членами фермерського господарства не можуть бути особи, які працюють у ньому за трудовим договором (контрактом). Члени фермерського господарства мають право на одержання безоплатно у власність із земель державної і комунальної власності земельних ділянок у розмірі земельної частки (паю).

 

кількість переглядів: 673