Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2023

Мешканця Миколаєва, який фіксував на відеореєстратор та передавав ворогу позиції ЗСУ, засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ФОТО)

                             

За публічного обвинувачення Миколаївської обласної прокуратури 44-річного мешканця м. Миколаєва визнано винним у державній зраді та виправдуванні збройної агресії рф проти України (ч.2 ст. 111, ч.1, ч. 3 ст. 436-2  КК України).  Його засуджено до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що засуджений добровільно вступив у злочинну змову із представником держави – агресора з метою надання допомоги у проведенні підривної діяльності проти України. Через месенджер у «Telegram» він шукав осіб, за допомогою яких він зможе передавати представникам спецслужб та збройних сил рф відому йому інформацію щодо переміщення, руху і розташування Збройних Сил України.

Наприкінці серпня 2022 року обвинувачений зв’язався з представником головного управління генерального штабу збройних сил рф та на виконання його завдання передавав відомості разом із фото про рух, переміщення та розташування військовослужбовців ЗСУ та військової техніки у Миколаєві.

Для фіксації військових об’єктів він використовував відеореєстратор, прихований у салоні власного авто.

Так, упродовж серпня – вересня 2022 року зловмисник передав відомості щодо руху та переміщення військової техніки ЗСУ, вказавши при цьому географічні координати точки по маршруту їх слідування, а також координати розташування блокпосту в обласному центрі.

У вересні 2022 року його протиправна діяльність була припинена.

Засуджений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось Слідчим відділом Управління СБУ в Миколаївській області.  

Вирок ще не набрав законної сили, оскільки триває строк його апеляційного оскарження.

кількість переглядів: 518