Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.01.2024

Вибуття з комунальної власності майже 43 га землі вартістю понад 1,3 млн грн – на Миколаївщині дружина голови фермерського господарства підозрюється у пособництві

                                         

За процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури повідомлено про підозру дружині  голови одного з фермерських господарств Миколаївського району у пособництві зловживанням повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки, службовому підробленні офіційних документів та використанні завідомо підроблених документів (ч.5 ст.27, ч. 2 ст. 364-1, ч.4 ч.358 КК України).

За даними слідства, у 2015 році підозрювана вступила у злочинну змову зі своїм чоловіком та, виконуючи роль пособника, підшукала та отримала довіреності від 6 осіб, які не є родичами голови господарства та інших членів господарства, з метою розпаювання земельної ділянки державної власності, яка перебувала у користуванні фермерського господарства чоловіка.

При цьому, голова ФГ видав та використав завідомо неправдиві статутно-реєстраційні документи для реєстрації членами фермерського господарства цих осіб, а підозрювана подавала заяви від вказаних осіб до державних органів для отримання у приватну власність земельних ділянок державні власності, сприяла виготовленню документації із землеустрою та проведення державної реєстрації права власності на землю за цими особами.

Унаслідок спільних злочинних дій голови господарства та його дружини  земельні ділянки площею майже 43 га вибули з державної власності, чим державі завдано шкоду на суму понад 1,3 млн грн.

На незаконно вилучені із власності держави земельні ділянки накладено арешт.

Стосовно голови фермерського господарства обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування - ВП №6 Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області.

За вчинене підозрюваній загрожує до 6 років позбавлення волі.

Довідково: відповідно до Закону України «Про фермерське господарство» членами фермерського господарства можуть бути подружжя, їх батьки, діти, які досягли 14-річного віку, інші члени сім’ї, родичі, які об’єдналися для спільного ведення фермерського господарства, визнають і дотримуються положень установчого документа фермерського господарства. Членами фермерського господарства не можуть бути особи, які працюють у ньому за трудовим договором (контрактом). Члени фермерського господарства мають право на одержання безоплатно у власність із земель державної і комунальної власності земельних ділянок у розмірі земельної частки (паю).

                                                                         

кількість переглядів: 410