Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2024

За хуліганство судитимуть мешканця Снігурівки, який запустив феєрверк під час повітряної тривоги

                              

Прокурором Снігурівського відділу Баштанської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного мешканця  м. Снігурівка за фактом хуліганства (ч. 1 ст. 296  КК України)

Слідством встановлено, що в ніч з 1 на 2 січня поточного року, на вул. Інгулецькій біля багатоквартирних будинків у м. Снігурівка обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, в порушення чинних заборон на використання піротехнічних виробів, у період воєнного стану встановлених Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про систему громадського здоров’я», під час дії комендантської години та оголошеної повітряної тривоги по Миколаївській області, з хуліганських спонукань здійснив запуск піротехнічного виробу у кількості 105 пострілів.

Вищевказані умисні протиправні дії зловмисника призвели до тривалого порушення громадського порядку, оскільки порушили спокій громадян на відпочинок у нічний час, а також надмірної тривожності упродовж дії оголошеної повітряної тривоги.    

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 17 до 34 тис грн, арешт до 6 місяців або обмеження волі на строк до п’яти років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

кількість переглядів: 546