Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2024

Привласнив понад 200 тис грн – підозрюється голова сільськогосподарського виробничого комбінату

                                   

За процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури  повідомлено про підозру  голові сільськогосподарського виробничого комбінату у привласненні чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст.191 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за попередньою змовою з іншою посадовою особою комбінату з метою привласнення грошових коштів прийняли рішення про укладення з товариством біржового договору поставки зерна майбутнього врожаю ячменю на загальну суму понад 300 тис грн.  У подальшому сільськогосподарський комбінат отримав попередню оплату  у розмірі понад 200 тис грн.

У подальшому, підозрюваний, достовірно знаючи про зобов’язання комбінату про поставку зерна, умови договору не виконав, продовжував здійснювати господарську діяльність та привласнив грошові кошти у сумі понад 200 тис грн.

У ході розслідування зібрано достатньо доказів на підтвердження протиправної діяльності посадовця, та прийнято рішення про повідомлення йому про підозру.

Досудове розслідування здійснюється СВ відділення №5 Миколаївського РУП ГУ ГП в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 426