Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2024

Підробила платіжні доручення та привласнила майже 4,5 млн грн - судитимуть експосадовицю ДВС

                                    

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури та Баштанської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього провідного спеціаліста одного з районних відділів ДВС Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) за фактами підробки документів на переказ, та їх використання, розпорядження майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, у тому числі здійснення фінансової операції з таким майном, привласнення грошових коштів, а також складання завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 200, ч. 2 ст. 209, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Слідством встановлено, що з 2019 року по травень 2023 року обвинувачена, за відсутності письмових розпоряджень державних виконавців, підробила платіжні доручення та привласнила кошти з рахунків відділу ДВС на загальну суму майже 4,5 млн грн. Кошти вона перерахувала  на рахунки фізичних та юридичних осіб, які не є сторонами виконавчих проваджень, при цьому з метою приховування своїх протиправних дій підробила  звітну документацію.

Вказаній особі обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, на її майно накладено арешт. Також до обвинуваченої заявлено цивільний позов на відшкодування матеріальної шкоди.

Досудове розслідування здійснювалось  СВ ВП № 1 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області за сприяння Управління забезпечення примусового виконання рішень у Миколаївській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), оперативний супровід - УСР в Миколаївській  області.

За вчинене правопорушення підозрюваній загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 465