Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2024

12 тис доларів США за фіктивний діагноз аби уникнути мобілізації - у Миколаєві затримано лікаря-інтерна за пособництво в одержанні неправомірної вигоди (ФОТО)

                           

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури лікарю-інтерну одного з медзакладів міста Миколаєва повідомлено про підозру у пособництві в одержанні неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).


За даними слідства, підозрюваний за попередньою змовою із невстановленими службовими особами створили схему незаконного збагачення. Схема полягала у наданні можливості військовозобов’язаним особам уникнути мобілізації через виготовлення завідомо неправдивих медичних документів щодо їх непридатності до військової служби.

До лікаря звернувся місцевий мешканець аби проконсультуватись щодо стану свого здоров’я.

Підозрюваний повідомив йому про можливість допомогти в ухиленні від військової мобілізації шляхом отримання завідомо неправдивих медичних документів, що дають підстави для списання чоловіка з військового обліку як особи, що непридатна для подальшого проходження військової служби. Свою «послугу» він оцінив у 12 тис доларів США.

Під час одержання частини неправомірної вигоди у розмірі 8 тис доларів США, яке відбувалось під контролем правоохоронців, лікаря затримали в порядку ст. 208 КПК України.

За клопотанням сторони обвинувачення суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у розмірі 584 тис грн.

Досудове розслідування здійснює СУ ГУ Нацполіції в Миколаївській області, за оперативного супроводу УСР в Миколаївській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 566