Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2024

Прокуратура через суд вимагає повернути до бюджету понад 550 тис. грн, надмірно сплачених за непоставлений природний газ для опалення навчального закладу

                                   

Миколаївською окружною прокуратурою пред’явлено позов в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України, Миколаївської обласної військової адміністрації до одного із суб’єктів господарювання, зареєстрованого в Дніпропетровській області щодо повернення надмірно сплачених бюджетних коштів за недійсними додатковими угодами до договору на постачання природного газу для Надбузького професійного аграрного ліцею.

Так ювенальним прокурором встановлено, що у грудні 2020 року Надбузьким професійним аграрним ліцеєм із товариством укладено договір на постачання природного газу на 2021 рік. Пізніше, у невеликий проміжок часу, сторонами без належного обґрунтування та документального підтвердження укладено 22 додаткових угоди, за якими значно збільшено ціну за одиницю товару. Таким чином  не дотримано вимоги Закону України «Про публічні закупівлі» та необґрунтовано змінено істотні умови договору.

Ці порушення призвели до повного нівелювання результатів торгів та безпідставного отримання суб’єктом господарювання з бюджету понад 550 тис. грн.

Наразі господарським судом Дніпропетровської області відкрито провадження у справі.

кількість переглядів: 590