Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2024

Прокуратура вимагає повернути у власність територіальної громади земельні ділянки природно-заповідного фонду вартістю 37,5 млн грн

                                  

Казанківським районним судом відкрито провадження у 5 справах за позовами Баштанської окружної прокуратури до Казанківської селищної ради, фізичних осіб-землевласників, про повернення територіальній громаді земельних ділянок природно-заповідного фонду площею 10 га вартістю більше 37,5 млн грн.

Прокуратурою встановлено, що вказані земельні ділянки у 2020 році незаконно передані Казанківською селищною радою у приватну власність для ведення особистого селянського господарства із земель комунальної власності, на яких розташований об’єкт природно-заповідного фонду – ландшафтний заказник місцевого значення «Лагодівський».

Водночас, відповідно до статті 83 ЗК України землі під об’єктами природно-заповідного фонду належать до земель комунальної власності, які не можуть передаватись у приватну власність.

З огляду на вказані порушення прокурором з метою захисту інтересів держави подано позови до суду. Судовий розгляд триває.

 

кількість переглядів: 555