Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2024

Апеляційний суд залишив в силі вирок жительці Миколаївщини, засудженій до 6 років тюрми за колабораціонізм (ФОТО)

                                

За принципової позиції прокурорів Миколаївської обласної прокуратури апеляційним судом залишено в силі вирок суду першої інстанції, яким 57-річну мешканку м. Снігурівка Баштанського  району Миколаївської області засуджено до 6 років позбавлення волі за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).  

Також вона позбавлена права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги на строк 15 років.

Нагадаємо, що прокурори у суді довели, що жінка, в під час окупації збройними формуваннями рф території м. Снігурівка та Снігурівського району, добровільно погодилася на співпрацю з окупаційною владою. У  серпні  2022 року вона була призначена на посаду начальника «відділу соціальних виплат військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області».

Вона виконувала організаційно-розпорядчі функції, а саме: контролювала та організовувала роботу відділу окупаційної адміністрації держави-агресора, пов’язаної із соціальними виплатами населенню,  формувала та передавала звітність представникам рф про роботу тощо. За свою роботу отримувала заробітну плату у рублях.

Засуджена перебуває під вартою.

Вирок суду вступив в законну силу.

кількість переглядів: 723