Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2024

За принципової позиції прокуратури в дохід держави перераховано 939 тис грн застави (ФОТО)

                                                 

За клопотанням Миколаївської обласної прокуратури ухвалою суду в дохід держави звернуто заставу в розмірі 939 тис грн, що була сплачена за звільнення підозрюваного з-під варти.

Як вже повідомлялось раніше, у вересні минулого року викрито та затримано організовану злочинну групу осіб за підозрою у незаконному посіві та вирощуванні конопель з метою їх збуту  (ч.3 ст.28 ч. 2 ст. 310 КК України). Злочинну схему з вирощування конопель з метою збуту організував 42-річний раніше судимий мешканець Миколаївської області, до якої залучив ще двох знайомих.

За клопотанням прокуратури чоловікові було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю звільнення під заставу в розмірі 939 тис грн. Підозрюваний сплатив зазначену суму та був звільнений з покладенням на нього певних обов’язків: не відлучатись з населеного пункту в якому він проживає без дозволу слідчого, прокурора або суду та здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти), інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, які він порушив.  

Відтак, суд погодився з доводами прокурора про порушення умов запобіжного заходу підозрюваним та задовольнив клопотання у повному обсязі.

Крім того, слідчий суддя, за клопотанням прокурора, змінила запобіжний захід підозрюваному на тримання під вартою з можливістю внесення застави вже у розмірі 1 665 400 грн.

 

кількість переглядів: 477