Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2024

До 4 років 6 місяців позбавлення волі засуджено мешканку Первомайська за заволодіння благодійними внесками для ЗСУ

                                     

Первомайська окружна прокуратура  підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадження стосовно 42-річної жительки міста Первомайська за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання довірою, вчинене у великих розмірах (шахрайство) (ч. 3 ст. 190 КК України).

У судовому засіданні доведено, що зловмисниця, будучи волонтером декількох благодійних організацій, зловживаючи довірою громадян, які організували благодійні збори на закупівлю автомобілів для ЗСУ, обіцяла допомогти у придбанні транспортних засобів по заниженим цінам.

Після зарахування грошових коштів на особистий рахунок, зловмисниця обіцяних зобов’язань не виконала, а грошима розпорядилася на власний розсуд. У такий спосіб шахрайка заволоділа понад 500 тис грн благодійними внесками.

Суд визнав жінку винною в інкримінованому кримінальному правопорушенні та призначив покарання у виді позбавлення волі строком 4 роки 6 місяців. Вирок не набрав законної сили.

Засуджена до вступу вироку у законну силу перебуває під нічним домашнім арештом.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

кількість переглядів: 503