Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2024

До 2 років позбавлення волі засуджено мешканку Первомайська, яка ошукувала родичів військовослужбовців

                              

Первомайська окружна прокуратура підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 23-річної жительки міста Первомайська за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно (ч. 1, ч.2 ст. 190 КК України).

У судовому засіданні доведено, що зловмисниця у соціальній мережі «Facebook» викладала позитивні відгуки з фейкових сторінок про нібито допомогу у пошуку військовослужбовців, які безвісти зникли та потрапили до полону під час військової агресії рф проти України із посиланням на групи  у «Вайбер» із назвами «Пошук зниклих 2022», «Повертайся живим», в яких була адміністратором.

У групах шахрайка спілкувалася з родичами військовослужбовців, які зверталися до неї за допомогою  у їх пошуку. За «винагороду» вона обіцяла їм надати інформацію про місцезнаходження військовослужбовців, при цьому не маючи наміру допомагати.

Доведено 76 епізодів її протиправної діяльності, в результаті чого громадянам завдано збитків на суму майже 270 тис. грн.

Обвинувачена в суді свою провину визнала повністю та частково відшкодувала завдані збитки.   

Суд, врахувавши, що зловмисниця має двох малолітніх дітей, є особою з інвалідністю з дитинства, визнав жінку винною та призначив покарання у виді позбавлення волі строком 2 роки.

Вирок не набрав законної сили.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

кількість переглядів: 445