Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2024

"Зливав" окупантам координати місць базування підрозділів ЗСУ та локації об’єктів критичної інфраструктури Миколаєва - затримано чергового російського агента (ФОТО)

                                       

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 46-річному мешканцю міста Миколаєва у несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану,  з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).  

За даними слідства, підозрюваний через Телеграм-канал почав листування з  представником країни-агресора. Зловмисник збирав та передавав інформацію ворогу щодо місць дислокації підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань на території Миколаєва та області.

Насамперед агресора цікавили точні координати військових частин, блокпостів та пунктів охорони мостів в обласному центрі, а також розташування медичних закладів, де надається допомога українським захисникам.

Зловмисник  об’їжджав місто на власному автомобілі, збирав необхідну інформацію, фіксував її на гугл-картах, фотографував та надсилав через месенджер представнику спецслужб рф.

Розвіддані були необхідні представникам рф для підготовки можливих масових повітряних атак із застосуванням ракетного озброєння і дронів-камікадзе.

У ході проведення санкціонованого судом обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено технічні засоби, які затриманий використовував для злочинної діяльності.

За клопотанням сторони обвинувачення ворожому поплічнику обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється СБУ в Миколаївській області.

 

 

кількість переглядів: 389