Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2024

На Миколаївщині директор комунального підприємства підозрюється у розтраті понад 400 тис грн коштів з бюджету територіальної громади

                         

За процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури  повідомлено про підозру  директору комунального підприємства Чорноморської сільської територіальної громади у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, посадовець, виступаючи як покупець від імені комунального підприємства, упродовж 2022 року уклав та підписав договори про закупівлю з товариством транспортних засобів для надання послуг у галузі житлово-комунального господарства за завищеними цінами, що призвело  до збитків бюджету територіальної громади на суму понад 400 тис грн.

Також у рамках розслідування встановлюються інші факти протиправної діяльності посадовця.
 
Досудове розслідування здійснюється СВ ВП № 7 Миколаївського РУП ГУ ГНП в області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 459