Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2024

Вирок суду: ексбухгалтера виконавчого комітету Первомайської міської ради за заволодіння бюджетними коштами засуджено до 6 років тюрми

                             

За активної позиції прокурора Первомайської окружної прокуратури колишнього головного бухгалтера апарату виконавчого комітету Первомайської міської ради засуджено за заволодіння бюджетними коштами, вчиненого в період дії воєнного стану, службове підроблення, несанкціоновані зміни інформації, яка обраховується в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах особою, яка має право доступу до неї (ч. 2, ч. 3, ч. 4 ст.191, ч. 1 ст. 366, ч. 1, ч. 3 ст. 362 КК України).

У судовому засіданні доведено, що головний бухгалтер у період з лютого 2020 по серпень 2022 року, маючи умисел на заволодіння бюджетними коштами, склала та видала завідомо неправдиві офіційні документи, згідно яких нарахувала та незаконно отримала на власний картковий рахунок заробітну плату, значно вищу за встановлений оклад, на загальну суму майже 127 тис грн.
▪️Завдяки послідовній позиції сторони обвинувачення та достатній доказовій базі провину зловмисниці доведено у повному обсязі.

Відтак, вироком суду її визнано винною в інкримінованих злочинах та засуджено до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади строком до 3 років.

Вирок ще не набрав законної сили.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

кількість переглядів: 289