Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2024

Прокуратурою вжито заходів до стягнення збитків у розмірі понад 300 тис грн, завданих суб’єктом господарювання навколишньому природному середовищу

                            

Баштанська окружна прокуратура, на підставі матеріалів Спеціалізованої екологічної прокуратури обласної прокуратури, до Господарського суду Миколаївської області подала позов в інтересах держави в інтересах Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення матеріальної шкоди, заподіяної  навколишньому природному середовищу внаслідок порушення законодавства про охорону атмосферного повітря.

Прокуратурою встановлено, що одним з олійноекстракційних підприємств м. Баштанки, внаслідок здійснення в період з грудня 2021 по лютий 2022 року викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами без відповідного на те дозволу завдано збитки навколишньому природному середовищу на суму понад 300 тис грн.

При цьому, уповноваженим органом контролю, попри обізнаність про завдання підприємством вказаних збитків та не відшкодування їх у встановлений органом контролю строк, вичерпних заходів до їх стягнення з 2022 року не вжито.

Вказане стало підставою для вжиття окружною прокуратурою заходів реагування.

Наразі судом відкрито провадження у справі, її розгляд триває.

кількість переглядів: 296