Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

Привласнення бюджетних коштів - підозрюється головний бухгалтер однієї зі шкіл Вознесенська

                        

За процесуального керівництва прокурорів Вознесенської окружної прокуратури повідомлено про підозру головному бухгалтеру однієї з загальноосвітніх шкіл Вознесенської міської ради у привласненні бюджетних коштів шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене повторно, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

Так, посадовиця, займаючи посаду, пов`язану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, серед яких розрахунок, нарахування і перерахування заробітної плати, діючи у власних інтересах, з метою заволодіння бюджетними коштами, виготовляла заявки на виділення коштів, у які вносила завідомо неправдиві дані про загальну суми грошей, призначених для нарахування заробітної плати працівникам школи, безпідставно завищуючи загальні суми нарахувань.

У подальшому підозрювана виготовлені нею заявки на виділення коштів передала до Управління освіти Вознесенської міської ради, що слугувало підставою для виділення безпідставно завищених сум заробітної платні.

Продовжуючи реалізовувати злочинний умисел, головний бухгалтер виготовляла платіжні доручення на переказ коштів на виплату заробітної платні та заволодівала надлишками завищених сум шляхом перерахування на власний картковий банківський рахунок .

Загальна сума спричиненої громаді м. Вознесенська матеріальної шкоди понад 80 тис грн.

Досудове розслідування здійснюється СВ Вознесенського РУП ГУ ГНП в області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

 

кількість переглядів: 315