Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2024

Начальник відділу освіти на Первомайщині підозрюється у зловживанні службовим становищем, яке завдало шкоди бюджету на суму більше 170 тис грн

                         

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури  начальниці відділу освіти Кривоозерської селищної територіальної громади Первомайськоі району повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, яке завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам ( ч. 1 ст. 364 КК України).

За даними слідства, підозрювана  в порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі», внаслідок безпідставної зміни істотних умов договору в частині підвищення ціни за вугілля для опалення шкіл громади, у вересні 2022 року необґрунтовано перерахувала ТОВ понад 170 тис грн бюджетних коштів.

Досудове розслідування здійснюється ВП №3 Первомайського РВП ГУНП в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 307