Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2024

На деокупованих територіях Миколаївщини правоохоронці продовжують документувати факти порушення рф законів та звичаїв війни (ФОТО)

                               

За процесуального керівництва прокурорів відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Миколаївської обласної прокуратури тривають слідчо-оперативні заходи з виявлення та документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил рф на території одного із сіл Первомайської селищної територіальної громади Миколаївського району.

Так, днями прокурори спільно з СБУ та фахівцями вибухо-технічної служби ГУНП в області здійснили огляди чергових місць дислокації військовослужбовців рф – понад 10 приватних домоволодінь, в яких лишилось низка слідів їх перебування.

Прокурорами та слідчими СБУ допитано мешканців села стосовно злочинів, вчинених окупантами – умисне знищення та руйнування житлових будинків, жорстоке поводження з цивільним населенням.

Крім того, встановлено факт умисного вбивства військовослужбовцями рф 74-річного місцевого мешканця.

Усе вилучене буде направлено для проведення відповідних експертиз.

 

 

 

 

 

Встановлюються всі обставини вчинення окупантами воєнних злочинів, досудові розслідування тривають в рамках кримінальних проваджень, розпочатих за фактами порушень законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

Проведення необхідних слідчих (розшукових) дій ускладнюється у зв’язку з наявністю на території та околицях села залишків вибухо-небезпечних предметів та мінування території представниками сил рф.

кількість переглядів: 389