Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2024

Поширював матеріали щодо зміни територіальної цілісності України та визнання правомірною збройної агресії рф – підозрюється мешканець Первомайська (ФОТО)

                                           

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 53-річному мешканцю м. Первомайськ у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та  виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 1 ст. 110, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, зловмисник, у лютому та березні  2023 року, через заборонену в Україні соціальну мережу «Одноклассники», поширював матеріали із закликами до вчинення умисних дій зі зміни меж території та державного кордону України, а також  матеріали, які містять виправдовування, визнання правомірною збройну агресію рф проти України, розпочату у                    2014 році, глорифікації осіб, які здійснюють збройну агресію.

Під час обшуку у підозрюваного виявлено та вилучено ноутбук та мобільний телефон з доказами його протиправної діяльності.

Досудове розслідування здійснюється Первомайським районним відділом поліції за оперативного супроводу управління Служби безпеки в області.

За скоєне зловмиснику загрожує до восьми років ув’язнення.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 422