Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2024

У прокуратурі відбулась зустріч з представниками команди правосуддя для дітей «Global Rights Compliance» (ФОТО)

                                   

У вівторок, 30 січня, начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Миколаївської обласної прокуратури Ольга Колос та в.о. прокурора з міжнародно-правового співробітництва обласної прокуратури Володимир Миронець зустрілися із представниками команди правосуддя для дітей «Global Rights Compliance» - старшим консультантом з прав дитини Хав’єром Пересом Салмероном (Іспанія) та молодшим національним юристом Анастасією Серпутько (Україна).

У ході зустрічі учасники проаналізували хід досудового розслідування у кримінальних провадженнях щодо воєнних злочинів, жертвами яких стали діти.

Ольга Колос повідомила, що внаслідок повномасштабної агресії рф загинуло 19 дітей, 109 – поранено.  Також прокурор окреслила проблемні питання, які постають перед органами досудового розслідування під час розслідування зазначеної категорії кримінальних проваджень, а також пріоритетні напрямки у розслідуванні.

У свою чергу, члени команди правосуддя для дітей «Global Rights Compliance» повідомили про своє бачення у вирішенні вказаних проблемних питань, запропонували проведення тренінгів для прокурорів та слідчих щодо вдосконалення знань у цьому напрямі. Хав’єр Перес Салмерон підкреслив увагу на особливому підході до дітей під час проведення з ними слідчих дій.

Наприкінці зустрічі сторони подякували один одному за співпрацю та за сприяння у досягненні єдиної мети – притягнення винних осіб до відповідальності.

 

 

 

 

кількість переглядів: 439