Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

Побудувала кар’єру в окупаційному органі - апеляційний суд залишив в силі вирок жительці Миколаївщини, засудженій до 6 років тюрми за колабораціонізм (ФОТО)

                           

За принципової позиції прокурорів Миколаївської обласної прокуратури апеляційним судом залишено в силі вирок суду першої інстанції, яким мешканку м. Снігурівка Баштанського  району Миколаївської області засуджено до 6 років позбавлення волі за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).  

Також вона позбавлена права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування та в органах, що надають публічні послуги на строк 15 років.

Нагадаємо, що прокурори у суді довели, що жінка, в під час окупації збройними формуваннями рф території м. Снігурівка, добровільно погодилася на співпрацю з окупаційною владою. У  серпні  2022 року вона була призначена на посаду головного бухгалтера військово-цивільної адміністрації м. Снігурівки та Снігурівського району Херсонської області.

В її обов’язки входили контроль та організація роботи бухгалтерського відділу окупаційної адміністрації, нарахування заробітної плати та видача коштів працівникам окупаційної влади, передача звітності роботи її відділу щодо  використання коштів.  

Засуджена перебуває під вартою.

Вирок суду вступив в законну силу.

 

кількість переглядів: 346