Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

Очолила окупаційне «Министерство спорта Херсонской области» – жительці Херсону повідомлено про підозру (ФОТО)

                                        

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури жительці м. Херсон заочно повідомлено про підозру у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у липні 2022 року 57-річна підозрювана погодилась на співпрацю із ворогом. Спочатку жінка зайняла посаду начальника «Департамента молодежной политики, семьи и спорта военно-гражданской администрации Херсонской области», далі, у ході реорганізації вказаного органу влади, у грудні 2022 року зайняла посаду «исполняющего обязаности министра молодежной политики, семьи и спорта военно-гражданской администрации Херсонской области».

У серпні 2023 року жінка отримала від окупантів «підвищення», очоливши так зване «Министерство спорта Херсонской области». На цій посаді підозрювана розробляла та організовувала проекти державних програм в сфері молодіжної політики, розвитку культури і спорту Херсонської області, організовувала спортивні заходи та здійснювала координацію діяльності державних закладів, які знаходяться у віданні «военно-гражданской администрации Херсонской области» та проводять роботу по програмах молодіжної політики тощо.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід - УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
    
 

 

кількість переглядів: 418