Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

Вербували жінок для сексуальної експлуатації – судитимуть 4 мешканок Миколаєва

                         

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох мешканок м. Миколаєва  за фактами виготовлення, розповсюдження відеопродукції порнографічного характеру з метою збуту вчинене за попередньою змовою групою осіб та торгівлі людьми (ч.3 ст.301, ч.2 ст.149 КК України).

Слідством встановлено, що 47-річна мешканка Миколаєва організувала міжрегіональну онлайн-порностудію. До своєї злочинної діяльності вона залучила двох жінок, 41 та 44 років, які виконували функції  адміністраторів, та 45-річну так звану «вебмодель».

Зловмисниці з метою експлуатації в ролі вебмоделей на інтернет-сайті вербували дівчат, які  через життєві обставини були готові виконувати їхні вказівки.

Для злочинної діяльності фігурантки спеціально винайняли офісні приміщення, які обладнали відповідним інтер’єром, комп’ютерною технікою, вебкамерами та інтернетом. У режимі реального часу так звані моделі демонстрували клієнтам оголені частини тіла та імітували дії сексуального характеру, за що отримували гроші.

За місяць кожна з дівчат могла заробити близько двох тисяч доларів США, а сама організаторка отримувала прибуток близько 400 тисяч гривень щомісяця.

За вчинене їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ Нацполіції в Миколаївській області, оперативний супровід -  управління міграційної поліції ГУ Нацполіції  області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 430