Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

Переправляли наркотичні засоби до виправної колонії – перед судом постане організована злочинна група наркозбувачів

                                         

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох членів організованої злочинної групи за фактом незаконного придбання, зберігання, пересилання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу та особливо небезпечної психотропної речовини, передачі цих речовин у місця позбавлення волі, вчинених повторно організованою групою, придбанні, зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу та придбанні, зберіганні наркотичного засобу без мети збуту (ч.3 ст.307, ч.1 ст.309, ч.1 ст.263 КК України).

Слідством встановлено, що організував наркотрафік житель Миколаєва, який перебуває в установі виконання покарань.  До протиправної діяльності чоловік залучив трьох спільників – жителів міста Миколаєва.  Кожен учасник мав свою зону відповідальності та «обслуговування».

Так, двоє чоловіків,  38-ми та 45-ти років, пакували та доправляли поштовим сервісом на територію установи виконання покарань заборонені посилки. У подальшому пакунки із наркотичною речовиною отримував один з ув'язнених для подальшого збуту серед інших ув’язнених.

Також у одного із зловмисників виявлено та вилучено гранати РГД -5, Ф-1 та підривачі до них.

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід – УСР в Миколаївській області ДСР НПУ.

За скоєне зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 351