Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2024

Незаконне придбання, носіння та зберігання вибухової речовини без передбаченого законом дозволу – судитимуть трьох мешканців Березнегуватської ОТГ

                                                         

За процесуального керівництва Баштанської окружної прокуратури затверджено та скеровано до Березнегуватського районного суду 3 обвинувальні акти стосовно трьох мешканців Березнегуватської об’єднаної територіальної громади, які незаконно придбали, носили та зберігали бойові припаси та вибухову  речовину без передбаченого законом дозволу (ч.1 ст.263 КК України).

Так, у період 2022 -2023 роки чоловіки,  віком від 38 до 42 років, на території, де раніше перебували військові рф, знайшли бойові припаси та вибухову речовину, які перенесли до своїх місць проживання, де незаконно зберігали.

У ході санкціонованих судом обшуків за місцем проживання обвинувачених виявлено та вилучено понад 70 набоїв,  гранату,  вибуховий пристрій ВОГ та порох у кількості 11,3 кг.

За вчинене підозрюваним загрожує позбавлення волі строком від трьох до семи років позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювалось ВП №2 Баштанського районного відділу поліції ГУ НП в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 316