Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2024

До 2 років позбавлення волі засуджено мешканця Первомайська, який виправдовував збройну агресію рф проти України

                                                           

Первомайська окружна прокуратура підтримала публічне обвинувачення у кримінальному провадження стосовно 53-річного жителя м. Первомайськ за фактом виправдування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, тимчасової окупації частини території України, а також глорифікації осіб, які здійснювали збройну агресію російської федерації проти України, розпочату у 2014 році (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

У судовому засіданні доведено, що зловмисник, уродженець рф, з березня по квітень 2022 року, перебуваючи у публічному місці у  Первомайську заперечував збройну агресію рф, надавав оцінку діям ЗСУ, а саме: називав їх дії постановкою влади України, яка повідомляє неправдиві відомості щодо збройної агресії рф проти України, стверджував, що військові дії рф є правомірними, а також, що він виправдовує збройну агресію рф проти України, розпочату у 2014 році, при цьому висловлював своє схвалення щодо дій влади та військових рф по відношенню до України.

Обвинувачений свою не визнав ні під час досудового розслідування, ні під час судового розгляду.

Суд визнав чоловіка винним в інкримінованому кримінальному правопорушенні та призначив покарання у виді позбавлення волі строком 2 роки.

Вирок не набрав законної сили.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

кількість переглядів: 336