Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2024

Судитимуть браконьєра, якій наловив риби на майже 1 млн грн (ФОТО)

                                          

Миколаївською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного мешканця Миколаївського району за фактом  незаконного зайняття рибним добувним промислом, яке заподіяло істотну шкоду ( ч.1 ст. 249 КК України).

Встановлено, що наприкінці жовтня 2023 року обвинувачений, не маючи на це відповідних законних дозволів, за допомогою заборонених для рибалок-любителів знарядь лову, на березі водойми – узбережжя Березанського лиману, розташованого поблизу с. Вікторівка Березанської територіальної громади, незаконно виловив майже 13 тис одиниць креветки,  понад 1000 одиниць риб різних видів,  спричинивши істотної шкоди майже на 1 млн грн.

Також, у рамках кримінального провадження заявлено позов про відшкодування істотної шкоди та збитків завданих державі у сфері охорони природи на зазначену суму.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення №8 Миколаївського районного управління поліції.

За вказане кримінальне правопорушення законодавством передбачене покарання у виді обмеження волі строком до 3х років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 242