Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2024

Заволоділи майже 4,5 млн грн бюджетних коштів – підозрюються власник, керівник та працівник одного з товариств Миколаєва

                                

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру групі осіб - власнику, керівнику та працівнику одного з товариств з обмеженою відповідальністю Миколаєва, у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

За даними слідства, у 2022 році між товариством та комунальним підприємством Миколаївської міської ради укладено договір про надання послуг з реконструкції дорожнього покриття – трамвайного полотна та прилеглої до нього території у Центральному районі м. Миколаєва.

Підозрювані, за попередньою змовою, завищили вартість на будівельні матеріали та обсяги виконаних робіт, придбавши неякісну бетонну плитку, чим завдали міському бюджету збитків на майже 4,5 млн грн.

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Зловмисникам загрожує до дванадцяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід – УСР в Миколаївській області  Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 248