Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2024

Прокуратура продовжує роботу, спрямовану на конфіскацію сільськогосподарських земель у іноземних громадян

                                   

Миколаївською окружною прокуратурою у взаємодії з СБУ в області виявлено черговий факт порушення вимог земельного законодавства під час використання іноземкою земельної ділянки сільськогосподарського призначення в межах Веснянської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області.

Так,  громадянка Республіки Білорусь упродовж року після набуття права власності в порядку спадкування на  земельну ділянку площею7,83 га вартістю 287 тис. грн не відчужила її. При цьому, остання передала земельну ділянку в оренду сільськогосподарському підприємству, внаслідок чого іноземка отримувала дохід на території України.

Не зважаючи на триваючі порушення вимог земельного законодавства, Головним управлінням Держгеокадастру в області, до повноважень якого, окрім іншого, віднесено обов’язок звернення до суду з позовами про конфіскацію таких земель, будь-яких заходів реагування не вжито.

З метою поновлення порушених державних інтересів, прокурор звернувся до суду з позовом про примусову конфіскацію вказаної земельної ділянки на користь держави.

На даний час у справі відкрито провадження, її розгляд триває.

 

кількість переглядів: 473