Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

Збирав та передавав окупантам данні про місця дислокації підрозділів ЗСУ у Миколаєві - судитимуть чергового корегувальника

                                

 

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя міста Миколаєва за фактом  несанкціонованого поширення інформації про розташування ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі, що здійснює збройну агресію проти України, а також за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, а також глорифікація осіб, що здійснюють збройну агресію на території України  (ч.2 ст.114-2, ч.2, ч.3 ст.436-2 КК України).

За даними слідства, упродовж  2023 року 42-річний чоловік  збирав та поширював через спеціально створений представниками країни-агресора «Telegram»-канал інформацію про місця дислокації підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань на території Миколаєва.

Розвіддані він передавав у вигляді відміток на карті місцевості та графічних координат.

Крім того, зловмисник у «Telegram»-каналі поширював матеріали на підтримку країни-агресора та виправдовував збройну агресію рф проти України. Також він возвеличував осіб, які її здійснюють.  

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує покарання - позбавлення волі до 12 років.

Досудове розслідування здійснювалось СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному  порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 471