Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

У Миколаєві затримано держзрадника, який збирав розвіддані про ЗСУ поблизу акваторії Чорного моря (ФОТО)

                            

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 32-річному мешканцю м. Миколаєва у державній зраді, вчиненої в умовах воєнного часу (ч.2 ст.111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний у поле зору російських спецслужб потрапив через свою активність у прокремлівських Телеграм-каналах, де схвалював збройну агресію рф проти України

Наприкінці 2023 року він був завербований спецслужбами країни-агресора.

У зоні особливої уваги ворога були місця дислокації ЗСУ, а також військові кораблі та морські судна торговельного флоту України, які експортують агропродукцію.

Для цього фігурант встановив декілька камер для прихованого відеоспостереження на технологічних спорудах поблизу морського порту, які мали здійснювати безперервну онлайн-трансляцію морського та річкового трафіків з наданням віддаленого доступу ворогу.

Агента рф затримано «на гарячому», коли він намагався встановити ще одну вебкамеру.

Крім того, ще одним завданням підозрюваного було виявлення блокпостів ЗСУ, у тому числі військових шпиталів та навчальних центрів.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його протиправної діяльності, а також інструменти для монтажу відеокамер.

Зловмисник перебуває під вартою.

Йому загрожує довічне ув’язнення.

Досудове розслідування здійснює СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 417