Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

За позовом прокуратури громадянина зобов’язано повернути у власність держави чергову земельну ділянку природно-заповідного фонду «Півострів Піщаний»

                             

Рішенням Жовтневого районного суду Миколаївської області задоволено позов Миколаївської окружної прокуратури про повернення земельної ділянки природно-заповідного фонду, вартістю 1,3 млн грн у власність територіальної громади.

Прокуратурою встановлено, що Головним управлінням Держгеокадастру в Миколаївській області незаконно передано у приватну власність громадянина земельну ділянку, площею 1200 кв. м для індивідуального садівництва, яка розташована в межах ландшафтного заказника місцевого значення «Півострів Піщаний», створеного з метою збереження ландшафтних комплексів заплави р. Інгул.

Територія ЛЗ «Півострів Піщаний» входить до складу природно-заповідного фонду України, охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення та використання. Землі зазначеного заказника належать до особливо цінних.

Реагуючи на порушення законодавства та захищаючи інтереси держави, прокуратура звернулась з позовною заявою до суду.

Судом визнано незаконним та скасовано наказ Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області та зобов’язано повернути земельну ділянку у власність територіальної громади.

 

 

 

кількість переглядів: 447