Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2024

Добровільно брали участь у збройних формуваннях держави-агресора та воювали проти Сил оборони на півдні України – у Миколаєві судитимуть двох жителів Криму (ФОТО)

                               

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальні акти  стосовно двох жителів АР Крим за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та добровільної участі в збройних формуваннях держави-агресора, створених на тимчасово окупованій території (ч.2 ст.111, ч.7 ст.111-1 КК України).

Слідством встановлено, що один із обвинувачених – 29-річний житель Красногвардійського району, у червні 2023 року добровільно уклав контракт з міноборони рф і став служити навідником БТР у складі НЗФ (810-ої окремої бригади морської піхоти) держави-агресора. Він пройшов військову підготовку поблизу тимчасово окупованого міста Енердогар Запорізької області.  Звідти його перекинули на південний фронт у складі мобільної групи для штурму українських позицій.

Ще один зловмисник – 37-річний мешканець міста Армянськ у період з 2005 по 2009 роки служив у лавах ЗСУ. Після звільнення повернувся до Армянську і у червні 2023 року перейшов на бік ворога.

Зловмисник добровільно вступив до 144 окремої мотострілецької бригади російських військ.  На посаді командира одного з відділень танкового батальйону він безпосередньо брав участь в окупації українських територій, будував фортифікаційні споруди, намагався виявити і знищити сили і засоби Збройних Сил України.

У листопаді минулого року обвинувачені потрапили у полон українських захисників під час запеклих боїв у районі с. Кринки на Херсонщини.

Наразі вони перебувають під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось  Управлінням СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 198