Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2024

Завдав збитків державі на суму понад 44,6 млн грн – у Миколаєві підозрюється ексдиректор держпідприємства

                                 

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру колишньому директору одного із лісогосподарських державних підприємств Миколаївської області у перевищені службових повноважень, в результаті чого спричинено тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам (ч.3 ст.365 КК України).

За даними слідства, посадовець у період з 2017 по 2020 роки, перевищуючи надані йому службові повноваження, діючи всупереч встановлених вимог щодо використання земель за їх цільовим призначенням, передав ряду фермерських господарств та місцевим підприємцям земельні ділянки державного лісового фонду, з цільовим призначенням – лісорозведення, для вирощування на них сільськогосподарських культур.

В результаті цього охоронюваним законом державним інтересам спричинено матеріальні збитки на суму понад 44,6 млн грн.       

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.  

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ  ДБР, розташованого у місті Миколаєві, оперативний супровід – СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 280