Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2024

На Миколаївщині оштрафовано посадовця податкової служби за конфлікт інтересів

                                   

Миколаївською оружною прокуратурою забезпечено участь у розгляді справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, вчинені головним державним інспектором районного відділу податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб ГУ Державної податкової служби у Миколаївській області,  передбачені ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП (неповідомлення особою про наявність в неї реального конфлікту інтересів та прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів).

У суді прокурором доведено, що посадова особа, в порушення вимог ст.28 Закону України «Про запобігання корупції», не повідомила ГУ ДПС у Миколаївській області про наявність реального конфлікту інтересів, що виник під час проведення камеральних перевірок податкових декларацій товариства, з яким вона пов’язана позаслужбовими стосунками (між нею як фізичною особою та товариством укладено договір оренди землі).

Постановою Очаківського міськрайонного суду вказану особу визнано винною у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

На правопорушника накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 3400 грн.

Рішення суду набрало законної сили.

 

кількість переглядів: 224