Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2024

Вирощували коноплі з метою збуту – на Миколаївщині судитимуть організатора та членів ОЗГ (ФОТО)

                              

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої злочинної групи за фактом незаконного посіву та незаконного вирощування конопель з метою збуту, вчинене організованою групою, а також у незаконному придбанні, зберіганні наркотичного засобу без мети збуту (ч.3 ст.28 ч. 2 ст. 310, ч.1 ст.309 КК України).                  

Слідством встановлено, що 42-річний раніше судимий мешканець Миколаївської області організував злочинну схему з вирощування конопель з метою збуту, до якої залучив ще двох знайомих.

Організатор забезпечив учасників злочинної групи насінням конопель (канабісу), знаряддями праці, зрошувальною системою, добривами, а також надав вказівки щодо догляду за рослинами, дотриманням конспірації та пропозиції щодо охорони земельної ділянки, де вирощуються рослини роду коноплі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зловмисники сіяли та вирощувалинарковмісні коноплі посеред лісових насаджень на території Вознесенського району.  Чоловіки збирали та висушували їх, а далі фасували та реалізовували готову наркопродукцію.

Під час санкціонованих обшуків вилучено понад 500 кущів коноплі, мобільні телефони, чорнові записи, грошові кошти, приладдя для поливу та оброблення, добрива.  

Вартість вилучених наркотичних речовин склала понад 5 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалось СУ ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід – СБУ в області.

За вчинене зловмисникам загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 440