Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.02.2024

Віддавав накази на затримання жителів Кінбурну на Миколаївщині – командиру взводу козачої бригади «Дон» повідомлено про підозру (ФОТО)

                              

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури командиру артилерійського взводу козачої бригади «Дон» заочно повідомлено про підозру  у віданні наказу на порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, підозрюваний,  під час окупації Кінбурнського півострова, надавав своїм підлеглим накази на затримання місцевих жителів, яких в подальшому вивозили на сусідню територію окупованої Херсонщини та піддавали катуванню.

Так, 23 серпня 2022 року, підозрюваний разом з іншими невстановленими окупантами приїхали до будинку мешканця села Василівка. Окупанти зайшли до будинку, мотузками та ганчірками замотали чоловікові голову, зв'язали руки та занурили у кузов КамАЗа. Далі його вивезли на територію окупованої частини Херсонської області, де утримували щонайменше сім днів. За час полону чоловіка катували. Згодом його вивезли до району Херсона, де викинули частково роздягненим, без документів та одягу.

А на початку вересня 2022 року підозрюваний приїхав до будинку місцевої мешканки. Він знову наказав групі підлеглих окупантів надіти на жінку кайданки, їй замотали голову знайденим рушником та повезли до одного з будинків у селі Покровка. Там її всю ніч прикували наручниками до стільця, а вранці завантажили в багажник легковика і вивезли на Херсонщину. Її ще сім дні тримали без їжі та води у неналежних умовах та постійно загрожували. Через деякий час її знову завантажили в автомобіль та викинули біля села Покровка.

Спеціальне досудове розслідування здійснюється слідчими СБУ в Миколаївській області.

 

кількість переглядів: 174