Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2024

9 років з конфіскацією майна - засуджено двох членів організованої групи за виготовлення та збут на території Первомайщини наркотичної речовини

                                     

Прокурорами Миколаївської обласної та Первомайської окружної прокуратурами підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно двох членів організованої злочинної групи за фактом незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання, збут наркотичних засобів (ч. 3 ст. 307 КК України).

Прокурором у суді доведено, що двоє мешканців Кіровоградської області – 32-річний чоловік та 37-річна жінка, перебуваючи у складі організованої злочинної групи, займались виготовленням та збутом на території міста Первомайськ та Первомайського району наркотичної речовини «опій ацетильований» в особливо великих розмірах шляхом «закладок».

Злочинна діяльність організованої групи тривала з травня по вересень 2017 року, поки не була викрита працівниками правоохоронних органів.

Стосовно організатора та інших членів організованої злочинної групи матеріали виділені в окреме провадження, оскільки останні перебувають у розшуку.

Завдяки чіткій позиції сторони обвинувачення та достатній доказовій базі провину двох учасників організованої злочинної групи доведено у повному обсязі.

Відтак, судом підтримано принципову позицію окружної прокуратури та призначено реальні терміни покарання фігурантам у вигляді позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією майна.

Наразі вирок ще не набрав законної сили, триває час на апеляційне оскарження.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

кількість переглядів: 286